INDONESIA E.K. SPECIAL E. L. B.
Velkozrnná jednodruhová Robusta z vulkanické oblasti Kawah Ijen v Indonésii.
Tato káva vás okouzlí svou výraznou chutí s jemnými tóny bylin, pikantního koření a nádechem exotických hub.
Díky velkým zrnům a absenci kyselosti je ideální volbou pro ty, kteří hledají plný, vyvážený a přitom neobvyklý kávový zážitek s exotickým charakterem.
Druh: | 100% Robusta |
Kontinent: | Asie |
Oblast produkce: | Kawah Ijen |
Nadmořská výška: | 1200 m n. m. |
PŮVOD
Kávy druhu Robusta jsou méně náročné na pěstování oproti druhu Arabica. Pěstují se v nižších nadmořských výškách, což dovoluje mnohem vyšší produkci tohoto druhu i častější sklizeň. Keř s mělčím kořenovým systémem lépe odolává škůdcům a chorobám - k tomu mu pomáhá vyšší obsah kofeinu (až dvakrát víc, než u druhů Arabica). Robusty jsou proto kávy silné, s hořkou chutí. Často se používají do kávových směsí, kde k chuťově lepším vlastnostem Arabic dodají hořkost, vyšší obsah kofeinu a pevnější, bohatou pěnu - creamu.
Tato káva upoutá již na první pohled - její zrna jsou oproti ostatním druhům o mnoho větší. Původem ze Sumatry pochází od drobných farmářů ostrova Jáva, kde je pěstována na úbočích sopky Kawah Ijen. Půda sopečného charakteru příznivě ovlivňuje její charakter.
Specifický je i proces zpracování sklizených třešní - Gilling Basah. Farmáři nejprve mechanicky odstraní vnější slupku. Následně jsou zrna vymívána a částečně sušena. Tim dochází ke snížení acidity a naopak posílení těla.
CHUŤ
Nespoutaná a výrazná chuť této kávy je bez sebemenší kyselosti, mísí se se stopami bylin, pikantního koření a exotických hub. Tato káva je vhodná pro kombinaci a přípravu mléčných specialit, její chuť báječně doplňuje mléčná pěna. Proto v cappuccinu či macchiatu bude fantastická.
Kód | Kód: IDS-200 IDS-500 IDS-1000 Zvolte variantu |
---|---|
Jméno značky: | COFFEE NOW |
Kategorie: | Káva |
Druh kávy: | 100% Robusta |
Složení kávy: | Jednodruhová |